P. zel. štipľavá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/
Extrémne pálivá paprička. Rastlina dorastá okolo 100-150 cm. Plody sú 5-8,5 cm dlhé a 2,5-3 cm široké, so slabou krehkou stenou a hladkým povrchom, dozrievajúce od zelenej do červenooranžovej farby. V dozretých plodoch po rozrezaní môžeme často sledovať na vnútornej stene olejovité zažltnuté kvapôčky, ktoré pália aj na pokožke, pretože obsahujú vysoký podiel capsaicínu. Chuť zrelých plodov možno charakterizovať ako spočiatku suchú, s výrazným ovocným nádychom as rýchlym nástupom veľmi ostrej pálivosti. Chuťou a ostrosťou sa táto paprička dá prirovnať k skutočnému zázraku. Pálivosť je okolo 1 050 000 jednotiek SHU. Papriky sa využívajú na varenie indických pokrmov, na nakladanie či na sušenie. Ich výnimočná chuť dobre vynikne aj v dezertoch. Sú vhodné na prípravu extrémne štipľavých omáčok. BHUT JOLOKIA bola zapísaná v roku 2007 do Guinnessovej knihy rekordov ako najpálivejšia paprička na svete. Jej prvenstvo síce už bolo prekonané, ale napriek tomu je táto odroda veľmi vyhľadávaná práve z dôvodu jej veľkej, ale relatívne prijateľnej pálivosti.
od 3,01 € | ks |
Skladom u dodávateľa
Popis:
Bhut Jolokia (kód 2571 ) - extrémne pálivá paprička. Rastlina dorastá okolo 100-150 cm. Plody sú 5-8,5 cm dlhé a 2,5-3 cm široké, so slabou krehkou stenou a hladkým povrchom, dozrievajúce od zelenej do červenooranžovej farby. V dozretých plodoch po rozrezaní môžeme často sledovať na vnútornej stene olejovité zažltnuté
kvapôčky, ktoré pália aj na pokožke, pretože obsahujú vysoký podiel capsaicínu. Chuť zrelých plodov možno charakterizovať ako spočiatku suchú, s výrazným ovocným nádychom as rýchlym nástupom veľmi ostrej pálivosti. Chuťou a ostrosťou sa táto paprička dá prirovnať k skutočnému zázraku. Pálivosť je okolo 1 050 000 jednotiek SHU. Papriky sa využívajú na varenie indických pokrmov, na nakladanie či na sušenie. Ich výnimočná chuť dobre vynikne aj v dezertoch. Sú vhodné na prípravu extrémne štipľavých omáčok.
BHUT JOLOKIA bola zapísaná v roku 2007 do Guinnessovej knihy rekordov ako najpálivejšia paprička na svete. Jej prvenstvo síce už bolo prekonané, ale napriek tomu je táto odroda veľmi vyhľadávaná práve z dôvodu jej veľkej, ale relatívne prijateľnej pálivosti.